2015-11-04

Poveşti... încurcate


Poveşti... încurcate


Pentru astăzi ne-am propus să rescriem unele din poveştile copilăriei pornind de la următoarea afirmaţie:

Ce-ar fi fost dacă lupul din Scufiţa Roşie era vegetarian? sau dacă
cei trei iezi din celebra poveste s-au rătăcit prin pădure ca Hansel şi Gretel?

Să vedem ce a ieşit!

        Capra şi iezii, de Alex Tiron şi Alex Rădoaie

A fost odată ca niciodată 3 iezi. Ei trăiau într-o casă din pădure. Într-o zi, s-au dus la plimbare şi s-au pierdut în pădure. Cei 3 îşi căutau mama. După o zi, cel mai mare ied s-a hotărât să plece după mâncare. El s-a întâlnit la mijlocul pădurii cu un pădurar. Acesta i-a dat o friptură şi lemne pentru o cabană şi foc. El a plecat fericit spre fraţii lui. Cei 3 erau tare înfometaţi. Au bătut cale lungă: au mers şi au mers până au ajuns la o fermă. Acolo au fost hraniţi şi îngrijiţi de un fermier pe nume Franklin. După două zile s-au hotărât să plece într-un hambar unde s-au odihnit. Şi au compus un cântec care se numeşte Mamă. te voi iubi mereu. Versurile spuneau aşa: Mamă, te voi iubi mereu. Eşti cel mai preţios  diamant şi te voi preţui cât vei trai, pentru veşnicie eu te voi iubi.



Frumoasa din pădurea adormită, de Maia Chiriţă
A fost odată ca niciodată o fetiţă  pe nume Aurore. Ea  crestea  foarte  repede: într-o zi creştea cât alte fete într-un an. Ea locuia lângă o cascadă, într-un castel nou. Avea 15 ani. În fiecare zi ea auzeau vâjâitul cascade.

Punguţa cu trei bani, de Alex Opreapopa şi Sebi Crăciun

A fost odată ca niciodată un pui care avea o punguţă cu trei bani. S-a hotărât să meargă la târg să cumpere ceva de mâncare. A mers trei zile până a ajuns la un lac. Acolo s-a întâlnit cu o capră. Capra avea un coş. Capra îi dădu un măr. S-a întâlnit cu o vulpe. Ea era foarte haină.
-         Ce faci, vulpeo?
-         Bine, puiule. Tu?
-         Mă duc spre casa mea.
-         Şi eu.
       În timp ce puiul se îndrepta spre casa lui, vulpea a făcut o capcană 
        pentru pui. L-a prins şi l-a mâncat.



No comments:

Post a Comment