2014-05-05

Avatar - Legenda lui Aang, ultima parte


Avatar

Legenda lui Aang

Partea a VII-a


Zuko a încercat să se integreze dar, până la urmă, cei patru au acceptat ca Zuko să vină cu ei. El l-a dus pe Aang în ruinele primilor stăpâni ai focului unde au învăţat de la doi dragoni o metodă secretă de stăpânirea focului.
Sokka vroia să se ducă să îl salveze pe tatăl său de la închisoare. Zuko a venit cu el. Acolo s-au costumat în gardieni şi au încercat să facă planuri cum să evadeze. Când au ajuns la echipă, Katara s-a bucurat foarte tare şi l-a strâns în braţe pe tatăl său.
Katara nu îl accepta pe Zuko şi îl credea un monstru fiindcă, atunci când era ea mică, nişte oameni din poporul de foc i-au luat mama. Zuko vroia să se revanşeze faţă de ea aşa că a dus-o pe Katara la omul care i-a furat mama, numit Yon Ra, şi l-au speriat foarte tare.
Când Katara şi Zuko s-au întors la ceilalţi au văzut un panou pe care era locaţia unei piese de teatru cu viaţa Avatarului. Ei s-au dus acolo. În piesa de teatru, autorii îşi băteau joc de toţi membrii  echipei - Sokka era un canibal, Katara era o plângăcioasă, Aang era o fată iar Toph era un bărbat puternic şi musculos. Când au ieşit nu mai puteau să creadă că lumea îşi bate joc de ei.
Acum au ajuns pe Insula Tăciune. Noaptea, Aang a auzit un sunet ciudat aşa că el s-a uitat şi era o insulă plutitoare pe apă. Aang s-a dus pe insulă şi a adormit.
Toţi îl căutau fiindcă aproape venea cometa lui Ozai care le dă cea mai mare putere din lume stăpânitorilor de foc iar Aang trebuia să-l omoare înainte să ardă pământul. Katara, Toph, Sokka şi Zuko nu au reuşit să-l găsească pe Aang dar l-au găsit pe bunicul lui Zuko care le-a dat sfaturi şi ei s-au despărţit fiindcă aveau un plan. Planul era ca Sokka şi Toph să distrugă navele poporului de foc, Zuko şi Katara se luptau cu Azula, care acum a devenit regină, şi Aang să se lupte cu Ozai.
Aang a conştientizat, când s-a trezit, că era în mijlocul mării. El a încercat să comunice cu spiritele dar toate au spus că trebuie să se lupte cu Ozai. Până la urmă a aflat că acea insulă era de fapt o ţestoasă-leu gigantă. Ea i-a arătat o mişcare pentru a-l face pe Ozai să nu işi mai folosească puterile niciodată. Apoi ţestoasa l-a lăsat pe Aang pe insula în care a fost. Nu mai era mult timp, fiindcă cometa lui Ozai se apropia.
Sokka şi Toph au intrat la bordul unui zepelin, i-au aruncat  pe ceilalţi şi au început să conducă acel zepelin ca să se lovească de celelalte.
Katara şi Zuko se luptau cu Azula dar Zuko a fost grav rănit. Acum, Katara a prins-o în lanţuri şi l-a tratat şi pe Zuko cu puterile de vindecare.
Iar Aang se lupta cu Ozai. Aang se lupta cu Ozai şi el era lovit de cele mai multe ori. Până la urmă s-a închis într-un cerc de piatră, în timp ce Ozai trăgea cu foc în el. Atunci Aang a intrat în starea de Avatar şi i-a făcut mişcarea care ţestoasa-leu i-a zis să o facă. Acum Ozai nu-şi mai poate folosi puterile niciodată.
Acum Zuko era regele poporului de foc şi toată lumea trăia şi va trăi toată viaţa în pace.

de Lorena Solomon 


Sfârşit


1 comment: