2014-03-28

Avatar - Legenda lui Aang, partea a III-a


Avatar

Legenda lui Aang

Partea a III-a 

Acum, Aang, Katara si Sokka au plecat pe o altă insulă, Insula poporului pământului. Katara i-a spus lui Aang că nu ar fi bine ca toţi să ştie că el este Avatarul. Şi să se costumeze. El s-a costumat într-un bătrân cocârjat. Când au ajuns, mai mulţi gardieni ai pământului protejau insula. Aang a vorbit cu gardienii şi le-a spus că ei doi‚ Katara şi Sokka, sunt nepoţii lui. Atunci gardienii pământului i-au lăsat să intre. 
Când a intrat, Aang şi-a adus aminte de prietenul său din copilărie şi le-a arătat celor doi ce făcea el în copilărie cu prietenul său de aici: se plimba cu căruţa pe sistemele de livrare a coletelor, se juca cu animalele. Au luat un kart şi s-au pus pe sistemul de livrări. Au distrus multe acoperişuri şi standuri, jucându-se.

După un timp, nişte gardieni i-au prins şi i-au dus la castelul regelui pământului. Regele a decis:
-         Aruncaţi-i........ la cină!
La cină, regele pământului aruncă cu o bucată de carne spre Aang. El o prinde cu puterile vântului. Atunci, regele spune:
-         L-am găsit! Avatarul vântului! Mâine vei fi supus la trei încercări mortale.
A doua zi, când Aang se trezeşte, nu îi mai vede pe Katara şi Sokka.  Vine un gardian al pământului şi îi spune să îl urmeze. Dar Aang îl întreabă unde sunt prietenii lui. Gardianul spune că sunt în siguranţă, dar nu vor mai fi dacă nu se supune probelor. Atunci Aang a acceptat.
Prima probă era să scoată o cheie din cascadă. Regele i-a spus lui Aang că dacă nu se grăbeşte prietenii lui vor fi transformaţi în cristale.  Aang a început proba. El sare pe pietre, rupe vârful uneia, o aruncă spre cascadă, duce puterile vântului ca să dea la o parte cascada, cu vârful ia cheia şi cu puterile vântului o trimite la rege.
A doua proba era să găsească animalul preferat al regelui, Flaffy. Era un iepuraş mic şi drăguţ, cu urechile mari, şi era un monstru. Aang începe să fugă după iepuraş şi monstrul fuge după Aang. Nu prinde iepurele, dar se mai gândeşte puţin şi strigă:
- Flaffy, Flaffy!
Iepurele se ascunde grăbit. Atunci, monstrul se pune pe spate şi se lasă mângâiat.
A treia probă – lângă rege au venit doi luptători. Regele a spus să aleagă dintre luptătorul cu sabie, luptătorul cu topor sau el. Regele avea 150 de ani. Aang   l-a ales pe rege deoarece credea că dacă este aşa de bătrân nu are prea multă putere. El s-a înşelat: regele era cel mai puternic dintre toţi locuitorii de pe insulă. Până la urmă, Aang l-a învins.
Ultima probă – regele îi cere lui Aang să îi ghicească numele. Katara, care era aproape cristal, i-a spus lui Aang:
- Încearcă să îi găseşti numele, gandindu-te la probele prin care ai trecut.
Aang a stat puţin pe gânduri apoi i-a spus numele:
- Te cheamă Brummi!
Atunci, regele l-a luat în braţe pe Aang, şi şi-a dat seama că se ştiau. Una dintre statuile din templu era a lui şi era rudă cu el.


(Va urma)



No comments:

Post a Comment